Home » Rôzne » Fotoobraz od Saal Digital – krátka recenzia fotoobrazu na hliníkovej doske

Fotoobraz od Saal Digital – krátka recenzia fotoobrazu na hliníkovej doske

posted in: Rôzne 0

Nedávno ma na sociálnej sieti oslovila nezvyčajná ponuka od firmy Saal Digital. Jednalo sa o kupón na produkty od tejto spoločnosti výmenou za úprimnú recenziu. Zaujímavá ponuka, prečo ju nevyužiť?

Tak som sa teda pozrel na ich web stránku. Portfólio je naozaj široké a ponúka množstvo printových produktov, ale ja som už dávno poškuľoval po fotoobraze kde podkladom bude iný, trochu netradičný materiál. A tým som nemal na mysli plátno.

Aký materiál som teda zvolil a prečo?

Vybral som si Alu-Dibond Butlerfinish®.

aludibond

Je to brúsená hliníková doska, na ktorej sa nanesená samotná tlač, uprostred sa nachádza pena a na zadnej strane znovu kovová doska.
Na tomto sendviči je použitá 6- farebná UV tlač. Celková hrúbka dosky je 3 mm.

Aj keď výrobca odporúča tlačiť na tento povrch čierno-bielu fotografiu, ja som sa rozhodol pre západ slnka na Novej holi vo Veľkej Fatre. Neskôr aj poviem prečo.
Asi nebudem jediný, kto nemá v obľube sťahovanie rôznych programov do svojho PC, preto som využil online nástroj pri zadávaní objednávky. Má o niečo menej funkcií ako softvér na stiahnutie, ale pre moju objednávku úplne postačoval.

Zvolil som si jeden z preddefinovaných rozmerov, v mojom prípade to bolo 60×40 cm horizontálne a k tomu som pridal jeden štandardný držiak na stenu. V nasledujúcom kroku som nahral obrázok a zaplatil. Objednávku som odoslal a so zvedavosťou očakával výsledok.

Doručenie a balenie

aludibond balik
rozbalovanie balika

Kuriér so zásielkou dorazil na piaty deň od objednania (v tom je započítaný aj víkend). Slušná doba dodania na to, že balík putoval zo zahraničia.
Balenie bolo precízne a dôkladne chránilo produkt pred poškodením. Súčasťou balenia bol aj držiak na stenu izolovaný tak, aby nepoškodil samotnú dosku s tlačou.

Poďme na to

Takže máme rozbalené, konečne 🙂
Ako prvé ma upúta zaujímavé podanie vo svetlých partiách obrazu, za čo je pravdepodobne zodpovedný hliníkový povrch. Milo ma prekvapilo aj samotné podanie farieb, z čoho som mal pri tomto druhu materiálu mierne obavy. Brúsená textúra povrchu Alu-Dibond Butlerfinish® tomu všetkému dodáva skutočný pocit kovu už na prvý pohľad. A čo ma zaujalo asi najviac je, že celkovo pôsobí fotografia na tejto hliníkovej doske ako 3D obraz. Zaujímavé bude určite sa pohrať s nasvietením, ale to už nechám na vás.

aludibond detail
aludibond foto

Za seba môžem povedať, že by som tento druh materiálu od firmy Saal Digital jednoznačne odporúčal. Minimálne ako zaujímavý a netradičný darček pre rodinu, alebo známych. Určite to bude oživenie medzi fotografiami na bežnom fotopapieri.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.